Direct Light Processing

DLP printing is een vrij jonge techniek in de 3D-Print wereld, het proces bestaat uit fotopolymeer hars dat in een reservoir laag voor laag wordt opgebouwd. Digital Light Processing is een weergave apparaat op basis van optische micro-electro-mechanische-technologie die de microspiegeltjes gebruikt, de printer beschikt over twee hoogwaardige projectors. Deze techniek is in 1987 ontwikkeld door Dr.Larry Hornbeck voormalig werknemer van Texas Instruments.

Direct Light Processing toepassingen

DLP wordt gebruikt in verschillende display toepassingen van traditionele statische displays, interactieve displays en ook niet traditionele displays, hierbij kunt u denken aan displays voor medisch, veiligheid en industrieel gebruik.

DLP wordt veelal gebruikt in de digitale filmprojectie en additieve productie, als energiebron in sommige printers te harden tot vaste 3D objecten. De DLP printing techniek, afgekort voor Direct Light Processing maakt gebruik van de DMD-chip (Digital Micro Mirror Device). De DMD-chip stuurt duizenden kleine spiegeltjes die onder een hoek van 10 tot 12 graden staan. De spiegeltjes in de machine gaan kantelen waardoor het licht wordt weerkaatst naar een kleurenwiel dat rond draait. Het tempo waarmee het kleurenwiel draait is bepalend voor de helderheid voor de kleur van het product. Er kunnen tot wel 16 miljoen kleurschakeringen worden gemaakt, dit gebeurt als er telkens drie basiskleuren door de zelfde spiegel worden afgebeeld.

Door de ontwikkeling van de DLP printing kunnen hele nauwkeurige modellen al binnen een zeer kort tijdsbestek worden gerealiseerd. Printmodellen worden enorm precies geprint, hierdoor zijn de onderdelen geschikt om direct gegoten te worden of als basis te dienen voor een matrijs. De DLP printing methode is simpel, betrouwbaar en werkt snel en nauwkeurig.