Elke engineer weet inmiddels wat 3D printen is. Onze ervaring is echter dat het het merendeel van u zich afvraagt: ”Wat kan het 3D printen voor mij betekenen in het dagelijks werk?”. Op deze vraag kunnen wij u een concreet antwoord geven. Wij kunnen u snel op weg helpen met de ontwikkeling van producten door middel van het 3D te printen.

Als engineer of ingenieur bent u gespecialiseerd in technische ontwikkelingen, onderzoeken en engineering. Een engineer richt zicht op innovatie en houdt zich continue bezig met de technische ontwikkeling van een product. Een engineer is verantwoordelijk voor verschillende processen tijdens de constructie en ontwikkeling van een ontwerp. Hierbij kunt u denken aan een technologisch onderzoek, plannen en berekeningen maken die nodig zijn bij de ontwikkeling van een bepaald product. Het continue verbeteren en vernieuwen van ontwikkelingen is van essentieel belang in deze branche.

Het toepassen van 3D geprinte modellen kan efficiënt zijn bij de ontwikkeling van een bepaald product of prototype in uw branche. Bij Layfa maken we gebruik van de SLS printmethode. Anno nu is vrijwel alles mogelijk om te printen in 3D. Heeft u een schets, 2D digitale tekening of een 3D model en wilt u deze laten aanpassen of producen met onze nieuwste printtechniek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van nul-series, maquettes, machine onderdelen en kleine series.

Het printen in SLS heeft geen ondersteuningsstructuren nodig, hierdoor zijn de producten direct klaar en hoeven producten verder niet te worden afgewerkt. De enige nabewerking die wij uitvoeren is het poedervrij maken door middel van perslucht en glasparelstralen. Dit wordt toegepast in onze straalcabine. Op verzoek van u is het mogelijk om onze producten nog gladder af te werken, dit  doen we door het product te trommelen.  Tevens kunnen wij uw producten kleuren.

Wilt u voorzien worden van meer informatie, of wilt u een offerte aanvraag doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.